Super PU Sealer 100

Super PU Sealer 100

TERMÉKLEÍRÁS

Speciális vizes bázisú, kétkomponensű poliuretán bevonat a burkolatok hosszú távú védelmére. Kizárólag professzionális felhasználók részére. Csökkenti a szennyeződés megtapadását, és a tisztításra fordított időt. Magas kopásállóság, kiváló rugalmasság és a kémiai anyagokkal szembeni jó ellenálló képesség jellemzi. Egy rétegű rendszer. Könnyű és biztonságos felvitel, jó tapadás. Magas szilárdság. Nem sárgul be. Csúszásmentes kategória: R9. Alacsony emisszió. (EMICODE:EC1 R) abZ-Nr. Z-157.20-69, emisszió-tesztelt építőanyag. Fényességi szintek: selyemfény, matt.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

 • Sima, enyhén strukturált és szemcsés felületű PVC és LVT burkolatokhoz.
 • Linóleum burkolatokhoz, nyitott pórusú linóleumok esetében Dr. Schutz Lino Primerrel történő előkezelés szükséges.
 • Nem nedvszívó kő- és csempe burkolatokhoz Dr. Schutz Superbond előkezeléssel.
 • Műgyanta- és PU burkolatokhoz.
 • Fa- és parafa burkolatokhoz strato classic prime 200 előkezeléssel. Alkalmas biztonsági padozatokhoz, strukturált és szegecselt padlók esetében előtesztelés szükséges.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Rázza fel erősen a Dr. Schutz Super PU Sealert /Waxnomore 100-at a Crosslinker hozzáadása előtt. Adja a bázislakkhoz a Crosslinker M-et 10:1 arányban és azonnal rázza össze alaposan. Hagyja állni 10 percig, majd rázza fel újra. Ne keverjen be több anyagot, mint amit 4 órán belül fel tud használni (20°C-os hőmérsékleten). Vigye fel a PU Sealer/Waxnomore 100-at egyenletesen Dr. Schutz Super PU Rollerrel az előzetesen előkészített felületre (minimum 15°C).

Figyelem:
 • Az előkészített felület tiszta, száraz olaj, wax és pormentes kell, hogy legyen.
 • Fa, nyitott pórusú linóleum és dekorációs betonfelületek esetében előkezelés szükséges.
 • A burkolat és a felhasznált anyag hőmérséklete 15°C felett kell, hogy legyen a felvitel és a száradás ideje alatt.
 • A műszaki előírások minden esetben betartandók.
ANYAGSZÜKSÉGLET

Rétegenként kb. 100ml/m² (10m2/l) szükséges. Nagy nedvszívó felület esetében ez eltérhet.

SZÁRADÁSI IDŐ

A felvitel után kb. 2 órával járható, újra bevonatolható a felület. A két réteg felvitele között 12 óránál több nem telhet el. Hosszabb köztes száradási idő esetén a 2. réteg felvitele előtt a felületet át kell dörzsölni Dr. Schutz PU Renovator Pad-del. A végső réteg felvitelét követően 12 órával óvatosan járható. 24 óra elteltével 80%-os a felület szilárdsága.

7 nap után teljes a szilárdság és a felület eléri a kémiai ellenállását is (20C-os hőmérséklet, 50%-os páratartalom és jó szellőzés esetén). Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom, gyenge légmozgás kitolhatja a száradási időt. Ne terítsünk szőnyeget a felületre az első 10-14 napban. A bútorok óvatosan visszahelyezhetők. A felületet az első 3 napban tilos nedvesen tisztítani.

TISZTÍTÁS, ÁPOLÁS

A felület teljes szilárdulását követően használjunk Dr. Schutz PU Cleaner/Schutz Cleanert a tisztításhoz. Nagy forgalmú területeken az elhasználódás jelei, mint karcolások, elszíneződés előfordulhatnak. Ez azt jelentheti, hogy az érintett terület, vagy a teljes bevonatolt felület felújítása szükséges egy új réteg Dr. Schutz Super PU Sealer/Waxnomore 100 felvitelével. Amennyiben hagyományos megoldás szükséges, úgy javasoljuk a Dr. Schutz Floor Mat (selyemfényű és matt felület esetében) vagy a Dr. Schutz Floor Shine termékeket.

TÁROLÁS

Fagymentes, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás nélkül, eredeti csomagolásában a feltüntetett gyártási időtől számított 12 hónapig eláll. Gyermekektől távol tartandó. Változó hőmérsékleten tárolva, illetve felbontás után száraz darabok keletkezhetnek. Amennyiben ez előfordulna, felhasználás előtt átszűrendő.

TECHNIKAI ADATOK

Tartalmaz: víz, polyurethane, polyacrylate,glycolether, szalicilsavak, waxok, segédanyagok. Tartalmaz benzisothiazol-3(2H).Allergiás reakciókat válthat ki. Voc (g/l) 73 a keverékben (ISO 11890) / GISCODE: W3DD+ / 2004/42/IIA (j)(140)140. ADR/RID: szállítás szempontjából nem veszélyes készítmény (bázislakk és crosslinker) CLP (bázislakk): cimkézés nem szükséges A kiürült kannák háztartási hulladékba tehetők, illetve újrahasznosíthatók. CLP (Crosslinker M): GHS 07,

Figyelem!
 • H332 belélegezve veszélyes.
 • H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki.
 • H335 Légzőszervi irritációt válthat ki.
 • H412 Hosszú távon veszélyes a vízi élővilágra.
 • P280 Viseljen védőkesztyűt/védőszemüveget.
 • P362 Szennyezett ruházat eltávolítandó.
 • P405 Elzárva tárolandó.
 • EUH204 izocianátokat tartalmaz. Allergiás reakciót okozhat.
Fényességi szint 60°-on: matt=5-7/selyemfényű=10-15
A fényességi szint változhat a környezet és az épület állapota függvényében.

EGYÉB TUDNIVALÓK
 • Összekeverve a kétkomponensű termékek karbon-dioxidot termelhetnek, ezáltal nőhet a nyomás. Soha ne zárjuk le szorosan, robbanásveszély!
 • Az eszközöket vízzel tisztítsuk meg. A beszáradt lakk maradványok csak mechanikai úton távolíthatók el. Mindig használjon új, száraz Aquatop Rollert.
 • Figyeljen a batch-számra. Egy rétegen belül mindig azonos batch-számú termékeket használjon.
 • Színezett anyagok (pl. hajfesték, színes sebfertőtlenítők), valamint plasticizer migration (pl. gumiból) a bevonat visszafordíthatatlan elszíneződéséhez vezethet. Ezen esetekben javasoljuk teszt elvégzését.
Super PU Sealer 100
5l + 500 ml crosslinker
Letölthető dokumentumok

Kapcsolat

telefonszám
+36 (30) 538 8031​, +36 (30) 861 9461
e-mail cím
info@orkond.hu
levelezési cím
H-9023 Győr, Mester utca 1. II.em. 315.
székhely
H-9121 Győrszemere, Pacsirta utca 3.

KÖVESD NYOMON A MUNKÁSSÁGUNK