Antislip-Additive

Antislip-Additive

TERMÉKLEÍRÁS

Kerámia-alapú állományjavító adalék Dr. Schutz 2K lakkokhoz. Az eredményül kapott felület szerkezetének köszönhetően a padló csúszásgátló hatását nagymértékben megnöveli. Kizárólag professzionális használatra. A csúszásgátló hatás osztályozása a BGR 181-nek és DIN 51130-nek megfelelően R11, amennyiben PU Sealer / Waxnomor-ral vagy PU Anticolor / Marknomor-ral két rétegben kerül felhordásra. A Dr. Schutz PU Sealer / Waxnomor Antislip Additive-vel alkalmazva és BS 7976-2 szerint tesztelve, száraz körülmények között teljesíti az elcsúszásból származó balesetek megelőzésére irányuló követelményeket, vízzel benedvesítve pedig az UK Slip Resistance Group ajánlásai az irányadóak.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Alkalmazása Dr. Schutz szigetelőanyaggal borított felhasználási felületek esetében, ahol a biztonságra vonatkozóan szigorúbbak az előírások, a padlóra hulló por, ill. folyadékok figyelembevételével. Laminált padló esetén használata mérsékelten ajánlott. (*)

ALKALMAZÁS

Dr. Schutz PU Sealer / Waxnomor-rel vagy PU Anticolor / Marknomor-ral együtt, két rétegben felhordva: A lakkanyag alkalmazása előtt a padlót előkészítjük (lásd a Technikai Információk „Felületek előkészítése” c. részt). A csúszásgátló adalékot óvatosan a lakkhoz keverjük 12.5:1 keverési arányban (5L alaplakkhoz 440g-ot) a lakk súlyának megfelelően, majd benne teljesen elkeverjük. Ezután a Crosslinker M adalékot óvatosan bekeverjük. A szigetelő-keveréket az Aquatop-Rollerrel együtt egyenletesen terítsük a padlóra, megközelítőleg 50 ml/m² mennyiségben. Alkalmazása közben fordítsunk folyamatos figyelmet a csúszásgátló adalék egyenletes eloszlására a festéktálban. Száradás után, de legkésőbb 12 óra után újra hordjuk fel egyenletesen a szigetelőanyagot a csúszásgátló adalék újbóli hozzáadása nélkül, hozzávetőlegesen 50 ml/m² mennyiségben.

ANYAGSZÜKSÉGLET

kb. 4 g/m². szükséges.

SZÁRADÁSI IDŐ

A száradási idő az egyes szigetelőanyagok függvényében van meghatározva.

TISZTÍTÁS, ÁPOLÁS

A padlófelület teljes keményedése után a tisztításhoz használjunk Schutz PU Cleanert. A felület szerkezetétől függően a tisztítás több időt és munkát is igénybe vehet. Nagyfokú terheltség és intenzív tisztítás esetén a padló csúszásgátló hatása sérülhet. Az elhasználódás hasonló jeleit, beleértve a karcokat és az elszíntelenedést kizárólag a felületet borító filmréteg teljes vagy részleges javításával, vagyis újbóli felhordással lehet kiküszöbölni. Minden esetben azt javasoljuk, hogy a javítást a padlófelület egy bizonyos részterületén végezzük, ragasztócsíkkal elválasztva. Abban az esetben, ha a csuszás gátló hatást szeretnénk megőrizni, nem javasoljuk olyan, hagyományos felületvédő szerek használatát, melyek akril-diszperziós filmfelületet képeznek.

TÁROLÁS

Hűvös, száraz helyen tárolandó. Eredeti csomagolásában, felnyitás nélkül bármeddig tárolható. A fedőanyagokat gyermekek elől elzárva kell tárolni.

TECHNIKAI ADATOK

Tartalmaz: kerámiaport. voc (g/l) 0
ADR/RID: a szállítási előírásokban meghatározottak alapján nem veszélyes termék.
CLP: címkézés nem szükséges.
A kiürült tárolóedények a háztartási hulladékba dobhatók, vagy újrahasznosító telepen leadhatók.
Antislip-Additive
440 gr
Letölthető dokumentumok

Kapcsolat

telefonszám
+36 (30) 538 8031​, +36 (30) 861 9461
e-mail cím
info@orkond.hu
levelezési cím
H-9023 Győr, Mester utca 1. II.em. 315.
székhely
H-9121 Győrszemere, Pacsirta utca 3.

KÖVESD NYOMON A MUNKÁSSÁGUNK